Business coaching

In 2021 gaat LAPT zich volledig richten op business coaching van personal trainers. Waarom? Je hebt als personal trainer meestal voor je vak gekozen vanuit inhoudelijke en menselijke passie. Van financiƫn, marketing, sales en bijvoorbeeld juridische zaken, worden de meeste personal trainers niet echt opgewonden.

Echter, jouw voortbestaan als personal trainer hangt mede af van jouw zakelijke huishouding. Dit moet op orde zijn! Als je het dan niet graag zelf doet, dan kun je het beter uitbesteden aan een professional die ervoor is opgeleid en getraind. Maar dan wel graag iemand die zelf ook met de voeten in de klei staat!

LAPT gaat jou begeleiden via een netwerk van ervaren, praktische en geselecteerde personal trainers. Zij worden door LAPT specifiek opgeleid tot business coach. Zij leren een relatief eenvoudige methodiek en krijgen een reeks van tools in handen om coaching tot een succes te maken. En jij kunt daar een van zijn. In dit verband selecteert LAPT zogenaamde high potentials. Een selectie is nodig omdat je wel voldoende capaciteiten moet hebben om je tot een professionele business-coach te ontwikkelen.

Meer informatie

Traject tot coach

Als je wordt toegelaten, word je in de eerste 12 maanden zelf gecoached om de coach-methodiek te ervaren en je eigen PT business te optimaliseren. Daarna volgt een coach-bootcamp en een business-examen. Heb je dit behaald, dan kun je zelf ook gaan business-coachen en daarmee goed geld verdienen.

De eerste 12 maanden krijg je dus zelf business-coaching van een team met ervaren coaches waaronder Kelby Jongen, Guy van der Reijden, Jan Middelkamp, Jos Eemstra en Alois Maton. Na een implementatiedag krijg je iedere maand 30 minuten coaching via Zoom. Je leert hierin te budgetteren, resultaten te analyseren, sales en retentie actieplannen te maken, en nog veel meer. Dit alles met een helder doel: jouw bedrijfsresultaat verhogen!

Daarnaast volg je in je eigen tempo (on-demand) een online opleiding tot PT-business coach. Je krijgt 1 moduul per maand, in totaal 12 modulen. Dit zijn modulen over personal training business, financieel management, marketing, sales, en meer. Na het doorlopen van de eerste 12 maanden online opleiding volgt een 4-daagse business bootcamp. Bij slagen wordt je een gecertifieerd LAPT business coach.

Als business coach krijg je vanuit LAPT tools aangereikt om je eigen coaching uit te voeren. Je coacht dan bijvoorbeeld personal trainers of andere professionals. LAPT helpt bij het vinden van klanten. Als business coach ontvang je 50% van de licentieomzet per maand en voert volledig alle services uit. Als business coach krijg je 1x per kwartaal een update business training via Zoom (dus geen reistijd).

Start hier

Hoe te beginnen?

LAPT nodigt ervaren personal trainers, die minimaal 12 maanden als zelfstandige trainer werkzaam zijn, zich in te schrijven voor de selectiegesprekken. In de eerste groep van high potentials kunnen maximaal 14 personen deelnemen. Je krijgt een 1-1 sollicitatiegesprek om te kijken of je voldoet aan het profiel van een high potential.

 KELBY JONGEN
KELBY JONGENLAPT Business Coach
Kelby is eigenaresse van een Personal Training studio en mede-eigenaresse van BlackBoxPublishers.
GUY VAN DER REIJDEN
GUY VAN DER REIJDENLAPT Business Coach
Guy van der Reijden is ondernemer in de Gezondheids- & Fitness industrie (3SIXTY5 & PLTS)
JAN MIDDELKAMP
JAN MIDDELKAMPLAPT Business Coach
Jan Middelkamp is Development Director bij HDD Group en eigenaar en CEO van BlackBoxPublishers. Hij is ook bestuurslid van EuropeActive (voorheen EHFA) in Brussel.
JOS EEMSTRA
JOS EEMSTRALAPT Business Coach
Jos Eemstra is Development Director bij BlackBoxPublishers en BlackBoxAcademy.
ALOIS MATON
ALOIS MATONLAPT Business Coach
Sport is de rode draad in het leven van Alois Maton. Opleidingen en verschillende functies bij grote fitnessketens stoomden hem klaar voor zijn ware roeping; een eigen bedrijf.
Meer informatie