Calisthenics wordt steeds populairder. Het is een vorm van fitness waarbij je traint met behulp van je eigen gewicht. Het is niet alleen effectief maar ook leuk; je daagt jezelf continu uit om nieuwe oefeningen te leren en wordt in het proces ook nog eens een stuk fitter. Tijdens de calisthenics workshop tijdens de Personal Trainer Day krijg je een kijkje binnen de sport calisthenics.

Je gaat actief aan de gang met de drie verschillende elementen van calisthenics, namelijk: de basics, de powermoves en de freestyle. Daarnaast wordt er een calisthenics gerelateerde warming-up gegeven, en is er ruimte om specifieke vragen te beantwoorden betreffende calisthenics en het lesgeven hierin. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van een officieel calisthenics parkoers.

DIRECT INSCHRIJVEN

 

Over de trainer: Nathan van Dompseler
Nathan heeft het Calisthenics Opleidingsinstituut (COI) op de kaart gezet en heeft twee boeken geschreven over het lesgeven binnen calisthenics. Daarnaast is Nathan druk bezig om de sport op de kaart te zetten door in heel Nederland calisthenics parken te bouwen. ‘Ik ben van mening dat calisthenics dé manier is om het lichaam fit te houden. Je traint met je eigen lichaamsgewicht en maakt gebruik van oefeningen die een afspiegeling zijn van het dagelijkse leven. Of je nu jong of oud bent, calisthenics is voor iedereen.’

Programma Personal Trainer Day 2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 vindt de 5de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT – richt zich niet alleen op Personal Trainers maar ook op o.a. op (toekomstige) fitnessprofessionals, (leefstijl)coaches en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van sport, fitness en health.

Tijdens de Personal Trainer Day kun je dit jaar een keuze maken uit maar liefst 16 verschillende theoretische en/of praktijkgerichte workshops. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om te netwerken met je (toekomstige) collega’s uit het werkveld en zal de dag worden afgesloten met een gezellige borrel.

MEER INFORMATIE