Omdat anno 2019 alles steeds meer via online kanalen verloopt is het online vindbaar zijn voor je bedrijf van onmisbare waarde. In dit artikel geven we je 4 redenen waarom online vindbaarheid zo belangrijk is.

1. De helft van alle Nederlanders zoekt online naar bedrijfsinformatie

Wat zou jij doen als je op zoek was naar een personal trainer? De kans is groot dat je je telefoon pakt, Google opent en via daar je zoektocht begint. Precies dit gebeurt de laatste jaren steeds vaker en het is daarom van groot belang dat potentiële klanten zien dat je bestaat. Omdat offline communicatiemiddelen steeds minder populair worden is het belangrijk om online op de eerste resultatenpagina van Google terecht te komen met jouw studio. De meeste mensen kijken namelijk niet verder dan pagina één.

2. Veel concurrenten lopen achter

Uit onderzoek blijkt dat 57% van alle MKB-bedrijven in Nederland haar website niet heeft geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit betekent dat deze bedrijven laag of helemaal niet in de zoekresultaten van zoekmachines terecht komen. Hierdoor is het een win-win situatie wanneer jij met jouw studio juist wel online vindbaar bent en kan je je optimaal onderscheiden van je concurrenten.

3. Lokale online vindbaarheid wordt steeds belangrijker

Consumenten zoeken steeds vaker op lokale zoektermen dan landelijk georiënteerde zoektermen. Waarom zouden consumenten zoeken naar een landelijk bedrijf als de gezochte producten of diensten ook in de buurt te vinden zijn? Daarnaast hebben potentiële klanten die lokale zoektermen invoeren een sterkere intentie om gebruik te maken van uw producten of diensten dan landelijke zoekopdrachten.

4. Online vindbaarheid is niet persé duur.

Flyers, posters, advertenties in kranten, brochures, iedereen heeft er ooit wel eens gebruik van gemaakt. Al dit drukwerk kost handenvol geld, terwijl je door middel van enkele zoekwoorden al heel eenvoudig een groter effect kunt bewerkstelligen. En daar hoeft je geen dure drukkosten voor te betalen. Flyers, posters en advertenties komen niet automatisch tevoorschijn wanneer klanten op zoek gaan naar bedrijfsinformatie. Het voordeel van online vindbaarheid is dat potentiële klanten gelijk in aanraking komen met jouw studio wanneer zij behoefte hebben aan personal training.

Wil je meer weten over hoe je jouw online vindbaarheid kunt verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen