Tegenwoordig zien we steeds meer nieuwe sporten overwaaien uit Amerika. Functional fitness als wedstrijdsport is één van die sporten en combineert onder andere gewichtheffen, gymnastiek en cardio. Het heeft een grote fun factor, zorgt voor uitdaging, team spirit en geeft een doel om naar toe te werken. Tijdens de Personal Trainer Day 2019 kun je kennis maken met Functional Fitness als wedstrijdsport en krijg handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan.

In elke wedstrijd moet je verschillende work-outs uitvoeren die bestaan uit een combinatie van uiteenlopende oefeningen. Het is dus elke keer anders: van pull ups tot zwemmen en van op je handen staan en lopen tot het tillen van zware gewichten zoals een heavy deadlift of zelfs een clean & jerk.

DIRECT INSCHRIJVEN

 

 

Over de trainer: Ferry van de Wal
Ferry is werkzaam als coördinator van het uitstroomprofiel Sport, Bewegen en Gezondheid binnen de sportacademie van het Koning Willem 1 College in ‘s Hertogenbosch.

In 2001 afgestudeerd aan de Fontys sporthogeschool (voorheen ALO Tilburg) en daarna vele opleidingen/cursussen gevolgd die raakvlak hebben met bewegen, voeding en gezondheid. Als examinator fitnesstrainer A/B, club power en club cycle is hij ook verantwoordelijk voor deze lessen binnen het Koning Willem 1 College. In het verleden is Ferry werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding, manager van een healthcenter en hij heeft een praktijk voor sportmassage, ontspanningsmassage en voedingsadvies.

Zijn eerste ervaring met sport was het actief uitvoeren van Tae Kwon Do. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben heeft hij een korte break gehad en is hij gaan voetballen. Sinds 2011 is hij gestopt als actief voetballer en is hij het trainersvak ingedoken. Dit was ook het moment dat hij in aanraking kwam met CrossFit waar hij de afgelopen jaren veel ervaring in heeft opgedaan. Daarnaast heeft hij zich verder verdiept in de (functionele) trainings- en voedingsleer. Ferry is zelf nog steeds actief CrossFitter en legt daarnaast de nadruk op het powerliften en de kettlebellsport.

Programma Personal Trainer Day 2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 vindt de 5de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT – richt zich niet alleen op Personal Trainers maar ook op o.a. op (toekomstige) fitnessprofessionals, (leefstijl)coaches en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van sport, fitness en health.

Tijdens de Personal Trainer Day kun je dit jaar een keuze maken uit maar liefst 16 verschillende theoretische en/of praktijkgerichte workshops. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om te netwerken met je (toekomstige) collega’s uit het werkveld en zal de dag worden afgesloten met een gezellige borrel.

MEER INFORMATIE