Sportprestaties kun je verbeteren als de mobiliteit optimaal is. Veel sporters lopen namelijk blessures op door een beperkte mobiliteit en kunnen daardoor niet het onderste uit de kan halen. Jouw klanten kunnen door uiteenlopende oorzaken een beperkte mobiliteit laten zien, zoals een sedentaire levensstijl, maar ook eenzijdig bewegen of het gebruik van een verkeerde techniek.

Tijdens de Personal Trainer Day behandelt Ferry van de Wal de achterliggende theorie van mobiliteit en ga je aan de slag met mobiliteitsoefeningen en –testen. Door het gebruik van een powerband, foamroller of lacrosse bal ga je oefeningen uitvoeren die de mobiliteit direct kunnen vergroten.

DIRECT INSCHRIJVEN

 

Over de trainer: Ferry van de Wal
Ferry is werkzaam als coördinator van het uitstroomprofiel Sport, Bewegen en Gezondheid binnen de sportacademie van het Koning Willem 1 College in ‘s Hertogenbosch.

In 2001 afgestudeerd aan de Fontys sporthogeschool (voorheen ALO Tilburg) en daarna vele opleidingen/cursussen gevolgd die raakvlak hebben met bewegen, voeding en gezondheid. Als examinator fitnesstrainer A/B, club power en club cycle is hij ook verantwoordelijk voor deze lessen binnen het Koning Willem 1 College. In het verleden is Ferry werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding, manager van een healthcenter en hij heeft een praktijk voor sportmassage, ontspanningsmassage en voedingsadvies.

Zijn eerste ervaring met sport was het actief uitvoeren van Tae Kwon Do. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben heeft hij een korte break gehad en is hij gaan voetballen. Sinds 2011 is hij gestopt als actief voetballer en is hij het trainersvak ingedoken. Dit was ook het moment dat hij in aanraking kwam met CrossFit waar hij de afgelopen jaren veel ervaring in heeft opgedaan. Daarnaast heeft hij zich verder verdiept in de (functionele) trainings- en voedingsleer. Ferry is zelf nog steeds actief CrossFitter en legt daarnaast de nadruk op het powerliften en de kettlebellsport.

Programma Personal Trainer Day 2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 vindt de 5de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT – richt zich niet alleen op Personal Trainers maar ook op o.a. op (toekomstige) fitnessprofessionals, (leefstijl)coaches en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van sport, fitness en health.

Tijdens de Personal Trainer Day kun je dit jaar een keuze maken uit maar liefst 16 verschillende theoretische en/of praktijkgerichte workshops. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om te netwerken met je (toekomstige) collega’s uit het werkveld en zal de dag worden afgesloten met een gezellige borrel.

MEER INFORMATIE