Één op de drie Nederlanders krijgt te maken met kanker. Hoewel de wereld van een patiënt direct op z’n kop staat, wordt veelal vergeten dat gericht sporten en trainen een gunstige bijdrage levert aan het herstel. Grote kans dat jij als Personal Trainer ook met deze mensen in aanraking komt. Hoe ga je hen trainen?

Waar je vroeger het advies kreeg om rust te houden en niet te veel te bewegen tijdens en na de behandeling van kanker, laat recent onderzoek zien dat bewegen juist veel voordelen kent. Wanneer iemand sterk en fit de behandeling in gaat, vergroot deze persoon ook de kans om deze prettiger en beter te doorlopen. Met jaarlijks 110.000 nieuwe gevallen kanker per jaar, is het een ziekte die nog steeds dominant aanwezig is en waar de fitnessprofessional iets voor kan betekenen.

‘Het trainen van deze doelgroep is enorm dankbaar werk want naast de verbetering van fysieke gesteldheid neemt ook de kwaliteit van leven dankzij beweging toe’, aldus Michel Meijer.

Tijdens de Personal Trainer Day vertelt Michel je waarom de kans groot is dat jij als professional in aanraking komt met mensen met kanker en waarom het van belang is om ook als Oncologisch Fitness Trainer aan de slag te kunnen. Daarnaast geeft hij je meer inhoudelijke kennis over deze opleiding, de effecten van beweging voor kankersurvivors en de behandeling en noodzaak van meer sportbegeleiding voor deze doelgroep.

DIRECT INSCHRIJVEN

 

Waarom een opleiding tot Oncologisch Fitness Trainer (OFT)?
Bewegen bij kanker vereist uitgebreide kennis van de ziekte en de bijbehorende behandelmethoden. Kennis waar helaas niet iedere therapeut, sport- of beweegprofessional over beschikt. Tijdens de opleiding tot Oncologisch Fitness Trainer (OFT) komen diverse onderwerpen aan bod. Hierbij kun je denken aan inzicht in de diverse vormen van kanker en de behandelmethoden. Het in kaart brengen van de algehele psychische en fysieke gemoedstoestand en de verschillende trainingsmethoden welke aansluiten op verschillende vormen van kanker en het bijbehorende behandelplan.

Over de spreker: Michel Meijers
Michel Meijers heeft naast de opleiding aan de Academie voor Lichamelijke diverse studies gedaan o.a. aan East Carolina University om zich verder te specialiseren in Kinesiologie en Personal Training. Sinds 2013 is Michel werkzaam als zelfstandig ondernemer in de sport . In 2017 heeft hij besloten om zich te gaan specialiseren in bewegen met kanker. Michel is in Nederland op dit moment de eerste en enige instructeur met een officieel diploma behaald bij het American College of Sportsmedicine (ACSM ACS Certified Cancer Exercise Trainer). Zijn opleiding Oncologisch Fitness Trainer (OFT) is in 2018 genomineerd voor de PREHAB initiatiefprijs. Inmiddels werkt Michel ook samen met onderzoekers van het UMC Utrecht met het OncoFitness project.

Programma Personal Trainer Day 2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 vindt de 5de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT – richt zich niet alleen op Personal Trainers maar ook op o.a. op (toekomstige) fitnessprofessionals, (leefstijl)coaches en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van sport, fitness en health.

Tijdens de Personal Trainer Day kun je dit jaar een keuze maken uit maar liefst 16 verschillende theoretische en/of praktijkgerichte workshops. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om te netwerken met je (toekomstige) collega’s uit het werkveld en zal de dag worden afgesloten met een gezellige borrel.

MEER INFORMATIE