Omdat anno 2019 alles steeds meer via online kanalen verloopt is het online vindbaar zijn voor je bedrijf van onmisbare waarde. In dit artikel geven we je 5 tips waarmee je je online vindbaarheid in Google kunt verbeteren.

1. Bepaal je zoekwoorden

Als je online vindbaar wilt zijn is het allereerst belangrijk geschikte zoekwoorden in te zetten. Het is daarom van belang dat je weet welke zoekwoorden je moet inzetten om gevonden te worden. Begin daarom met het bedenken van termen waarop je gevonden wilt worden en beeld je daarnaast in waarop mensen zouden zoeken als ze opzoek willen gaan naar jou. Houd er vervolgens rekening mee dat de meeste mensen twee tot drie woorden gebruiken bij het zoeken. Bijvoorbeeld ‘personal trainer Zwolle’.

2. Plaats je zoekwoorden op de juiste plek

Als je je zoekwoorden hebt bepaald, ga je deze per pagina in je website verwerken. Je zet ze op zichtbare plekken, zoals in het menu, koppen en platte tekst en op (voor het oog) niet-zichtbare plekken zoals de paginatitel en beschrijving. Hier kijken zoekmachines naar om te bepalen waar een pagina over gaat.

3. Schrijf gebruiksvriendelijke teksten

Het is belangrijk om je zoekwoorden te integreren in kopjes en stukken tekst op je website. Het is echter wel belangrijk dat je stukken tekst makkelijk en goed leesbaar zijn. Ga daarom niet overdrijven met het inpassen van de door jou gekozen zoekwoorden. Dit levert over het algemeen geforceerde stukken tekst op waardoor de potentiële klant snel doorheeft dat dit met opzet is gebeurd. Daarnaast zijn de algoritmes van Google tegenwoordig zo ingericht dat dit wordt herkend en vervolgens verwijderd.

4. Boost je vindbaarheid

Hoe meer websites naar jouw website linken, des te belangrijker Google jouw website vindt. Het is belangrijk dat deze websites relevant en betrouwbaar zijn. Ook interne links zorgen voor betere vindbaarheid. Daarnaast is het ook gebruiksvriendelijker voor je bezoekers. Het helpt ze om door je website heen te klikken en ze eenvoudig naar belangrijke pagina’s te leiden.

5. Houd je website up-to-date

Google houdt van actuele websites. Het regelmatig plaatsen van nieuws, blogs of nieuwe aanpassingen heeft een stimulerende werking in het online vindbaarheid proces. Zorg dus dat je regelmatig je website bijwerkt voor het beste resultaat!

Wil je meer weten over hoe je jouw online vindbaarheid kunt verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen